Путин отнема замъка на Алла Пугачова?

Държавната дума иска да превърне имението на певицата в детска градина или старчески дом

Нещо за четене
14:41 - 19 Февруари 2024
7510
Путин отнема замъка на Алла Пугачова?

Държавната дума на Русия призова Министерство на външните работи да провери дали замъкът на Алла Пугачова и съпругът и Максим Галкин може да бъде конфискуван. Това следва да се случи по новия закон за отнемане на имущество от чуждестранни агенти, съобщава телеграм каналът “Shot”. 

Алла Пугачова и Максим Галкин

В момента дворецът в село Гряз, оценен на около милиард рубли, е регистриран на името на Максим Галкин. Двойката така и не успя да продаде огромния имот. Той бе обявен за продажба преди година и половина, но никой не се престрашава да го купи. Според някои медии, мераклиите да придобият имението бързо били "съветвани" от властите да оттеглят офертите си.

“Галкин и Пугачова отдавна вървят срещу народа си. Пугачова трябва да бъде лишена не само от замъка, но и от званието "народен артист”, заяви преди дни депутатът Дмитрий Гусев. Според независими руски сайтове, базирани в чужбина, командата замъка на Алла Пугачова да бъде конфискуван била дадена още през 2022 г. от Владимир Путин. Сега някои депутати лансират идеята имението на легендата да бъде преустроено на детска градина или старчески дом.

2014 г. Владимир Путин връчва на Алла Пугачова орден за заслуги към отечеството. 10 години по-късно певицата е нежелана в родината си