След "Олимпия" Лили покори и "Арена Армеец"

България 23.11.2012 07:17

Лили Иванова пя над три часа в изпълнената до краен предел зала "Арена Армеец".

Най-голямата звезда на българската музика изнесе грандиозния си концерт на един дъх, с енергия, на която биха завидели много млади изпълнители. И за пореден път доказа, че неслучайно е наричана примата на българската естрада. Впрочем, това се случи далеч преди концерта, още през април, когато стана ясно, че тя ще бъде първият български изпълнител, дръзнал да стъпи в новата най-голяма зала в България. А по-късно стана и първият изпълнител изобщо в кратката все още история на "Арена Армеец", който успява да я напълни до краен предел.

И този път Лили не разочарова преданата си публика, в която се забелязваха представители на няколко поколения – от възрастни хора, едва кретащи с бастуните си, до 20-годишни младежи. Всички те бурно аплодираха своята любимка, която ги зарадва с над 20 от новите си песни и някои свои стари хитове, изпълнени в по-различен аранжимент. Тя редуваше бързи, енергични парчета, с по-бавни и лирични песни, но за първи път истински взриви залата с песента "Не си измисляй правила". След това продължи ударно със своята версия на хита на рокаджиите от "Ахат" "Черната овца".

Примата развълнува многобройните си зрители и с изпълнението на някои свои стари песни като "Ти сън ли си" и "Камино". Последната прозвуча в най-новия си аранжимент, в който освен впечатляващата китара на Ангел Дюлгеров, уникално присъствие имаха и цигулката на младия Орлин Цветанов и перкусиите на Калин Вельов. Тримата бяха част от 31 музиканти, които партнираха на Лили на сцената, обединени под името Grand Li Orchestra с музикален директор маестро Живко Петров.

Към средата на концерта певицата за пореден път демонстрира пословичния си перфекционизъм като прекъсна една от песните си заради технически проблем. А много емоционален момент в края на спектакъла беше изпълнението на песента "Покруса" по стихове на Дамян Дамянов, след което публиката стана на крака и повече не седна до финала, обсипвайки с бурни аплодисменти сияещата от щастие звезда. Енергията на Лили беше толкова неизчерпаема, че дори в края на концерта се пошегува, че е готова да изпее отначало всички песни.

Броени дни преди шоуто в "Арена Армеец" певицата си пожела същата емоция като в парижката зала "Олимпия" през 2009 г. Концертът тази вечер несъмнено сбъдна, а може би и многократно надмина желанието й. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827